Visor för vuxna

Att sjunga och spela för människor i alla åldrar är en självklarhet för mig och visor har alltid haft en särskild plats i mitt liv - kanske för att jag alltid gärna lyssnat på texten, den komprimerade berättelsen som ryms i en sång. I menyn finns de program som jag erbjuder en vuxen publik. Dessa program bygger på mina egna visor men också på pärlor ur vår egen visskatt liksom på sånger från Bolivia och andra länder.

Inspiration

Mina visor är inspirerade av all den musik jag har haft runt omkring mig genom åren. Det är bl a svenska folkvisor, skillingtryck, country, blues, balkanlåtar, franska chansons, portugisisk fado, grekiska tongångar, latinamerikansk cancion och inte minst bolivianska rymter. Språket är alltid svenska, det är där jag känner att jag fullt ut kan berätta och förmedla mina egna upplevelser.

Var?

Mina visprogram för vuxna är ofta intima konserter på caféer, små teatrar, hembygdsgårdar, församlingslokaler, kyrkor, äldreboende, gallerier eller "hemma hos". I mjuka miljöer där jag möter publiken nära med värme, humor och kärlek, förmedlar mina visor och berättelser personliga upplevelser och erfarenheter ur mitt liv. Självklart framträder jag också på festivaler och i andra större sammanhang där jag trivs, och då ofta i sällskap med en eller två andra musiker.

Hur?

Att möta publiken och kommunicera utifrån det som händer här och nu är en av mina talanger. Ofta blir det en varm härlig stämning där publiken känner sej delaktig på många sätt. Mellan mig, mina visor och publiken skapas ett förtroligt möte där allt som livet rymmer får plats. Det är glädje, lust, skratt och humor, men också allvar, sorg och tårar. Det är i små, nära möten som mina visor klingar som bäst när de i sin enkelhet får dansa sig fram från människa till människa och från hjärta till hjärta. Ofta blir det så att vi sjunger några kända sånger tillsammans, eftersom det värmer och gör gott att sjunga tillsammans. Det finns också plats för andra spontana inslag. Publiken kan räkna med att få vara med om ett spännande och intressant möte med mig och min musik där jag bjuder mycket på mig själv, vilket brukar resultera i att publiken också gör det.

På väg
Med Arne Forsén
På världsbutiken
Med Elona Planman