Moster Gitarrs Godbitar

Svängiga sånger, rörelser och ramsor

Gamla och nya sånger av och med Gitte Pålsson. Barnen får möta Moster Gitarr och hennes sånger i ett musikmöte där vi sjunger rörelsesånger, ramsor och spelar tillsammans. Med populära sånger från CD-skivorna: Moster Gitarr och Vilda Djur, med flera.

Moster Gitarr har med sig sin gitarr, sitt dragspel, en djembetrumma och en korg med rytm-instrument. Tillsammans med barnen och personalen skapar hon ett musikmöte, här och nu där lusten och glädjen att skapa och vara tillsammans i musik står i centrum. Det blir sånger som nu hunnit bli klassiker på många förskolor runt om i landet så som: På vår bonnagård, I ett hörn satt en örn, Fem små apornas ramsa. Och det blir rörelse och dans i enkla former som alla kan vara med i på sitt eget sätt.

Allt kan hända och barnen kan önska favoritsånger. Om behöver Gitte en orkester, då plockar hon fram rytm-instrument ur musik- och skrammelväskan och bjuder in barnen att hjälpa henne. Likaså tar hon personalen till hjälp på olika sätt när hon lär ut sångerna till barnen, på så sätt är vi alla delaktiga i detta interaktiva musikmöte.

Det är svängiga, enkla och roliga sånger där alla kan vara med. Rytm, rörelse, sång och spel och om utrymme finns - också dans! För att alla barn ska förstå används också gosedjur och bilder så att sångerna blir tydligare för barn med svenska som andraspråk. 

Sångerna finns på Spotify

Ladda ner PDF till sångerna

Fakta Moster Gitarr 

Programmet passar för barn 0,6 mån-5 år, samt förskoleklass.
Bygg och riv tid tar ca 30 min.
Kan spelas i alla lokaler och utomhus, barnen sitter på golvet.
Spelas också som familjeföreställning då med 2-3 musiker på scen.
Max 40 barn. (Vid familjeföreställningar med fler musiker på större scen kan möta en stor publik)
Konserten varar ca 35-40 minuter.

Kontakta mig för prisuppgifter med mera.

Moster Gitarr

Utbudsdag

Moster Gitarr på utbudsdag Musik i Syd mars 2020