Resan till Anderna

Musikteater för barn 2-9 år

Resan till Anderna är en uppsökande musikteater med trion Khala Uma som berättar om Aymaraindianerna och spelar musik från Bolivia. Den kan spelas både på golvet i en samlingssal eller på scen.

Temat är Moder Jord och Fader Sol och deras barn som enligt Aymara indianernas filosofi är vi människor. Barnen får följa med Khala Uma på en resa till Andernas höga berg med hjälp av musiken från panflöjter, kenaflöjter, trummor och charrango.

Barnen är aktivt med i sångerna som sjungs både på aymara och svenska. De får härma rörelser rytmer och följa med i dansen. I sagans form får barnen uppleva hur vardagen ter sej för Timuku och Pankara, två indianbarn som bor i en liten by mellan bergen. De får följa med på marknaden bakom svarta berget och flyga i en vild dans med Kondoren. Barnen lär sej räkna på Aymaraspråket och får med sig aymaraindianernas livsfilosofi på ett enkelt, jordnära och suggestivt sätt.

  • Resan till Anderna

  • Timukus sång

  • Spår 12

Fakta

Föreställningen riktar sig till barn 2-9 år.
Ges även som familjeprogram.
Kan spelas i alla lokaler (2-3 medverkande).
Max publik i förskola/lågstadie: 70 barn.
Vid större arrangemang (3-4 medverkande + ljud) kan det vara full salong eller på festival.
Bygg- och rivtid: 30 min för 2 medverkande.

CD: n Resan Till Anderna/Pacha mama (dubbel-CD) finns att köpa efter föreställningen för att arbeta med den som tema efteråt. Den kan även köpas innan för att förbereda barnen.

Ladda ned Dubbel-CD info: Resan till Anderna/Pachamama

Temadagar

Khala Uma har mer än 20 års erfarenhet av att erbjuda temadagar utifrån aymaraindianernas kultur i samband med föreställningen. Temadagen börjar med musikteater för 90 elever som sedan delas i 3 grupper för att gruppvis få delta i:

  1. Dans och sång tillsammans med Khala Uma.
  2. Se bilder från Bolivia, få lite fakta och chans att ställa frågor.
  3. Pröva kläder och instrument och se en liten utställning.

Fortbildning

På temat Sång och musik från Bolivia finns möjlighet att få fortbildning i samband med föreställningar. Detta ett bra sätt för personalen att fördjupa sej och få inspiration att arbeta vidare pedagogiskt med musik, bild och drama. Fortbildningen ger lärarna material att fortsätta spela och sjunga sånger från Bolivia med sina elever.

Kontakta mig för prisuppgifter med mera.