musik_scen/gitte_orm2.jpg

Veckans djur i Parken

Ös och klös och nya svängiga faktasånger om djur. Detta är ett spännande projekt som började i Malmö Folkets Park 2009 i samarbete med Barnens Scen i ett allsångsprogram för hela familjen på temat djur i parken.

Frank Madsen på Terrariet och barnen på ponnygården Arken visade djuren och berättade om ormar, spindlar, krokodiler, hönor, hästar, kaniner medan jag skrev nya sånger och framförde dem på scen som allsånger. Detta resulterade i en CD-produktion: Veckans djur i Parken med tillhörande sång och faktahäfte, som nu blivit en stor succé.

Medverkande är Gitte och Frank och när tillfälle ges samarbetar vi med vårt band som består av: Rolf Olsson som spelar Kontrabas, Ulf Holmström på saxofon och Hjallis Persson som lirar gitarr.
Veckans djur i Parken har nu gjort många konserter och skaåande skola projekt. Bland annat två bejublade och fullsatta barn och familjekonserter på Ystad Sweden Jazzfestival, 2012 och 2019
Det var nämligen 2012 som Gitte med ett promotion bidrag från Kulturrådet tog initiativet och föreslog ´ Ystad Sweden Jazzfestival att göra en konsert för hela familjen med just "Veckans djur i parken. Det blev succe och sedan dess har jazzfestivalen musik alltid konserter för barn (Jazzkids)vilket vi är mycket glada för!

Vi spelar överallt i skolor och på festivaler men vi spelar inte utanför Skåne, djuren vill inte resa för långt. Skolor kan gärna planera en resa till Folkets Park/ Terrariet och då ta kontakt oss om man vill ha konserten på plats i Folkets Park.

Fakta Veckans Djur i Parken

Programmet passar för barn 0,6 mån-99 år.
Bygg och riv tid tar ca 30 min.
Kan spelas i alla lokaler och utomhus, både för sittande och stående publik.
Spelas också som familjeföreställning då med Frank och Gitte + 2-3 musiker på scen.
Max 40 barn med Frank och Gitte. (Vid familjeföreställningar mmed ljudanlägging och fler m usiker kan vi möta en större publik)
Konserten varar ca 45 minuter.

Kontakta mig för prisuppgifter med mera.

Veckans djur
Veckans krokodil
Veckans leguan
Veckans bildspel 1
Veckans bildspel 2
Krokodilen
Veckans bildspel 3
Spindeln
Frank och Gitte
Leguansången 2011
  • Veckans djur i parken

  • Veckans djur: Spindeln

  • Veckans djur: Marsvin

  • Veckans djur: Hästen

Om föreställningen

Veckans djur i parken är en barn- och familjeföreställning där jag sjunger och leder allsång tillsammans med musiker medan Frank visar djuren och berättar spännande fakta om dem. Vi har spelat i hela Skåne och fått väldgt bra respons från både små och stora i publiken. Vi bjuder på en spännande stund med levande djur, svängig och rolig musik!

Så här skrev Linda om deras arbete med mina sånger om djur:
Vår avdelning har deltagit i ett projekt i Malmö stad om pedagogisk dokumentation. Projektet hette "Magiska under" och vi har använt Gitte Pålssons cd-skivor om djur. Detta har varit helt fantastiskt och vi har upplevt en underbar respons från barnen 1-3 år. De kan idag sjunga de flesta av sångerna utantill och ber flera gånger om dagen att få lyssna på dessa, har även använt sångpåse till "Djuren i parken". Ser med glädje fram emot att få fortsätta arbeta med "magiska under" och sjunga och dansa!
Med vänlig hälsning Linda Mellberg på avd 4, Galjonens förskola

Orangutangsommar

Vi vill slå ett slag för de utrotningshotade djuren runt om i världen, främst orangutangen på Borneo och Sumatra. Vi vill gärna stödja WWF genom att föregå med gott exempel.

Här kan du bli fadder hos WWF »