musik_scen/gitte_orm2.jpg

Veckans djur i Parken

Ös och klös och nya svängiga faktasånger om djur. Detta är ett spännande projekt som började i Malmö Folkets Park 2009 i samarbete med Barnens Scen i ett allsångsprogram för hela familjen på temat djur i parken.

Frank Madsen på Terrariet och barnen på ponnygården Arken visade djuren och berättade om ormar, spindlar, krokodiler, hönor, hästar, kaniner medan jag skrev nya sånger och framförde dem på scen som allsånger. Detta resulterade i en CD-produktion: Veckans djur i Parken med tillhörande sång och faktahäfte, som nu blivit en stor succé.

Veckans djur
Veckans krokodil
Veckans leguan
Veckans bildspel 1
Veckans bildspel 2
Krokodilen
Veckans bildspel 3
Spindeln
Frank och Gitte
Leguansången 2011

Om föreställningen

Veckans djur i parken är en barn- och familjeföreställning där jag sjunger och leder allsång tillsammans med musiker medan Frank visar djuren och berättar spännande fakta om dem. Vi har spelat i hela Skåne och fått väldgt bra respons från både små och stora i publiken. Vi bjuder på en spännande stund med levande djur, svängig och rolig musik!

Så här skrev Linda om deras arbete med mina sånger om djur:
Vår avdelning har deltagit i ett projekt i Malmö stad om pedagogisk dokumentation. Projektet hette "Magiska under" och vi har använt Gitte Pålssons cd-skivor om djur. Detta har varit helt fantastiskt och vi har upplevt en underbar respons från barnen 1-3 år. De kan idag sjunga de flesta av sångerna utantill och ber flera gånger om dagen att få lyssna på dessa, har även använt sångpåse till "Djuren i parken". Ser med glädje fram emot att få fortsätta arbeta med "magiska under" och sjunga och dansa!
Med vänlig hälsning Linda Mellberg på avd 4, Galjonens förskola

Orangutangsommar

Vi vill slå ett slag för de utrotningshotade djuren runt om i världen, främst orangutangen på Borneo och Sumatra. Vi vill gärna stödja WWF genom att föregå med gott exempel.

Här kan du bli fadder hos WWF »

  • Veckans djur i parken
  • Veckans djur: Spindeln
  • Veckans djur: Marsvin
  • Veckans djur: Hästen