Canciones de Matilde

Fruktbara samarbeten

Gitte Pålsson har sjungit Matilde Casazolas sånger sedan mer än 25 år tillbaka. Det var när Matilde Casazola var Gittes gitarrlärare i La Paz 1986 som hon första gången sjöng Matildes visor. Nu har hon gett ut Matildes poetiska visor på både spanska och svenska i översättning av Johan Cronehed och Gitte Pålsson.

2012 började Gitte att samarbeta med sin gode vän, gitarristen Juan Carlos Cordero. Detta ledde till ett mycket fruktbart artistiskt samarbete och en skivinspelning. Matilde Casazola blev deras mentor under repetitionsarbetet och skivan spelades in i Matildes hemstad Sucre 2014. CD:n "Canciones de Matilde" kom ut 2015 och duon Pålsson/Cordero fick ett genombrott under debutturnén i Bolivia under januari 2015, som genomfördes med bidrag från Konstnärsnämnden.

Musikaliska resor

Sommaren 2015 presenteras materialet i Sverge på "En liten scen för Musik Konst och Poesi" hos Krukmakaren i Ystad som fått bidrag från Musikverket för att utforska den lilla scenens möjlighet att spegla världen. Scenen kommer att ha fokus på boliviansk och latinamerikansk musik, men också öppna dörrarna för visor av alla slag, samt för Folk och Världsmusik.

För Gitte har det varit en fantastisk resa att både producera, spela in och framföra Matildes sånger. Det har gett henne en möjlighet att framträda i båda sina hemländer Sverige och Bolivia. Tillsammans med Juan Carlos är tanken att nu turnera med sångerna i både europa och latinamerika och när Juan Carlos Cordero inte finns på plats samarbetar Gitte ibland med den argentinskfödde gitarristen Roberto Amerise.

Canciones de Matilde på Facebook »

Kontakta mig för prisuppgifter med mera.

El ser feliz
Lyckan
La Estrella
Himlens stjärnor
Tanto te ame
Att älska så
Höstkonsert
Med Arne Forsén på Scalabiografen i Ystad
Canciones de Matilde
Visor av Matilde
På Krukmakaren
Detras de la niebla
På Krukmakaren