musik_scen/img_3653.jpeg
Åsa och jag kämpar tillsammans

Blåst lurad och bedragen

Den 7 februari 2023 blev jag utsatt för grovt bedrägeri där bedragarna tömde mitt konto på 348 000 kr. Jag överrumplades av bedragarnas förslagna metoder och gjorde en visa om hur mitt bedrägeri gick till. Denna finns också på SVT Play. Internetstiftelsen finns en podd där man kan höra hur bedrägeriet gick till.

Den 9 september sjöng jag in sången med Olle Pelayo Lind på gitarr, Ulf Holmström på tvärflöjt och bas, Emil Sjunneson på slagverk. Tekniker Jatte Nilsson.

Jag blir mer och mer övertygad om att vi måste få in musiken när vi ska berätta om dessa hemska bedrägerier eftersom visans form hjälper människor att lättare ta in och förstår hur bedragarna jobbar. I dag fick jag ett tydligt bevis på detta när jag sjöng den på mitt jobb i Ystad på Seniorernas hus och en kvinna på 75 år sa följande: "Tänk vad bra att du berättade i en visa för nu kommer jag ihåg och förstår hur bedrägeriet gick till. Om du bara berättat hade jag inte hängt med och sen hade jag glömt det, men visan minns jag!"

  • Bluffmakarvisan