Gitte

Harpan Persson och moster Gittar

Visor med vingar, visor med svans. Sagor långt borta ifrån och hemifrån. Klapp, sång, rörelse och dans med duvor, troll och två pigga damer!

Harpan och moster Gittar

Succéprogram

Harpan Persson och moster Gittar gör succé på förskolorna runt i bl a Linköping, Skåne och Kronoberg. Denna musikteater riktar sig till barn 3-9 år och passar utmärkt som familjeföreställning. Barnen får uppleva två sagoberättande "tanter" som med humor och lekfullhet bjuder in barnen till att vara med i sång, dans, bus och enkla rörelselekar. Gitte Pålsson/Moster Gittarr med sång, charango, sagoberättande och Marie Länne Persson med sång, harpa och gitarrberättande. Marie gör gärna musik- och berättarprogram utifrån medeltidsballander och har en bakgrund som teatermusiker. Gitte med sin fina skånska stämma har ett tiotal CD-produktioner bakom sig, varav några med Khala Uma, där hon är en av de tre i gruppen.

Program som kan bli mer

Föreställningen kan också följas upp med workshops i rytmik, folkmusik, dans och sång. Både Marie och Gitte är utbildade rytmikpedagoger med lång erfarenhet av arbete med musik tillsammans med barn och unga inom skola och omsorg. De kan också hålla fortbildningskurser med folkmusik, sång och dans.

Allsång förenar

Programmet fungerar också bra som gemensam föreställning för barn och äldre tillsammans. Marie och Gitte kan i dessa sammanhang också lägga in moment av allsång som både de äldre och barnen kan.

Fakta

Föreställningen kan spelas i alla rum och behöver ingen mörkläggning.
Bygg och riv tar cirka 45 minuter i anspråk.
Max publik för förskola/skola är 50 barn.
Familjeföreställningar 80 personer.
Före större arrangemang än ovan nämnda krävs ljudanläggning.

Kontakta Gitte för prisuppgifter, turnéperioder med mera.

© 2019 Gitte musik och scenproduktion Logga in