Gitte

Moster Gittars Godbitar

Svängiga sånger rörelser och ramsor

Moster Gittar

Gamla och nya sånger av och med Gitte Pålsson. Barnen får möta Moster Gittar och hennes sånger i ett musikmöte där vi sjunger rörelsesånger, ramsor och spelar tillsammans. Med populära sånger från CD-skivorna: Moster Gittar och Vilda Djur, med flera.

Moster Gittar har med sig sin gitarrer, sitt dragspel, en charrango, en djembetrumma och en korg med rytm isntrument. Tillsammans med barnen och personalen skapar hon ett musikmöte, här och nu där lusten och glädjen att skapa och vara tillsammans i musik står i centrum. Det blir sånger som nu hunnit bli klassiker på många förskolor runt om i landet som: På vår bonnagård, I ett hörn satt en örn, Fem små apornas ramsa...

Allt kan hända och barnen kan önska favoritsånger. Och behöver Gitte en orkester, då plockar hon fram rytm-instrument ur musik- och skrammelväskan och bjuder in barn att hjälpa henne. Likaså tar hon personalen till hjälp på olika sätt när hon lär ut sångerna till barnen, på så sätt är vi alla delaktiga i detta interaktiva musikmöte.

Det är svängiga, enkla och roliga sånger där alla kan vara med. Rytm, rörelse, sång och spel och om utrymme finns - också dans! För att alla barn ska förstå används också gosedjur, bilder och stora sångböcker, vilket gör att sångerna blir tydligare för barn med svenska som andraspråk. 

Fakta

Programmet passar för barn 1-5 år, samt förskoleklass.

Bygg och riv tid tar ca 30 min. 

Kan spelas i alla lokaler, barnen sitter på golvet. 

Spelas också som familjeföreställning då med 2-3 musiker på scen. 

Max 40 barn.
Musikmötet varar ca 35-40 minuter.

Kontakta Gitte 0739354689 för prisuppgifter, turnéperioder med mera.

© 2019 Gitte musik och scenproduktion Logga in