Gitte

Moster Gittar sjunger "Gitte-hits"

Allsång rörelser och ramsor

Moster Gittar

Gamla och nya sånger av och med Gitte Pålsson. Barnen får möta Moster Gittar och hennes sånger i en intim musikstund med sjung och gung. Med populära sånger från CD-skivorna: Moster Gittar, Vilda Djur, Kickan och Kocken, Ett år, Resan till Anderna med flera.

Moster Gittar har med sig några av sina gitarrer, men också sitt dragspel och kanske en charrango och en djembetrumma. Tillsammans med barnen skapar hon här och nu gemenskap där musiken står i centrum. Det blir sånger som nu hunnit bli klassiker på många förskolor runt om i landet som: På vår bonnagård, I ett hörn satt en örn, Krokodilen simmar i Nilen, De fem små apornas sång, Kickan och Kocken eller en sång från Bolivia.

Allt kan hända och barnen kan önska sig att deras favoriter kommer med. Och behöver Gitte en orkester, då plockar hon fram rytm-instrument ur musik- och skrammelväskan och bjuder in barn att hjälpa henne på scenen.

Det är svängiga, enkla och roliga sånger där barnen är med. Rytm, rörelse, sång och spel och om utrymme finns - också dans! För att alla barn ska förstå används också gosedjur, bilder och stora sångböcker, vilket gör att sångerna blir tydligare för barn med svenska som andraspråk. Dessa gosedjur och teckningar finns i sångväskan. Så det är bara att plocka upp dem.

Fakta

Sångerna passar barn 1-7 år och kan också anpassas för de allra minsta.
Bygg och riv tid tar ca 30 min.
Kan spelas i alla lokaler. Barnen sitter på golvet.
Utmärkt också vid barnkalas och som familjeföreställning.
Max 40 barn.
Musikstunden varar mellan 30 och 40 minuter.

Kontakta Gitte för prisuppgifter, turnéperioder med mera.

© 2018 Gitte musik och scenproduktion Logga in