Gitte

Mäster Skräddare och den lilla damen

Åsa och Gitte

Nu med bok, sånghäfte och CD

I Sagan om Mäster skräddare och den lilla damen möts "Sagotanten" Gitte och "Gatumusikanten" Åsa för att spela upp några små olika interaktiva scener från några sagor och sånger. Sagan om Mäster skräddare står i centrum men barnen får också möta en liten tomte på slutet också några rockiga bockar! Tillsammans med Mäster Skräddare och den lilla damen får barnen möta känslor av alla de slag. De får vara med i rytm, musik, sång och dans! Och allt kan hända på scen precis som i verkligheten och sagans värld!

Vilka är vi?

Sagotanten Gitte Pålsson (rytmikpedagog, musikterapeut och sångerska) berättar, sjunger och spelar. Gitte står också för idé, produktion, manus, sångtexter och musik. Gatumusikanten Åsa Håkansson (musiker och sångerska som också kör lastbil) sjunger, spelar och "felar". Vi bjuder in både barn och vuxna att delta i vår sång och musik. Robert Andersson Design har tillverkat scenografin efter Gittes idé om hur en sagosångsteater ska se ut. Linus Morales har fotograferat.

Fakta Sagosångsteatern

Det här är en interaktiv musikteater som vänder sig till barn 2-7 år. Vi ser gärna att publiken är i olika åldrar (syskongrupper). Som familjeföreställning kan vi ta emot upp till 60 gäster i publiken. Lilla sagosångsteaterns föreställning tar 40 minuter, bygg och riv tar 30 minuter. Scenen är intim och kan rymmas i mindre eller större lokaler. Barnen sitter i en halvcirkel nära scenen på golvet. Innan föreställningen kan det var bra att ha läst sagan om Skräddaren och sjungit om Bockarna Bruse om man känner för det. Vi hoppas att vår föreställning inspirerar till egna sagosångstunder både i förskola, skola och hemma!

VideoVideo från utbudsdagen 1 mars 2012

Blogg om Barbackas fortbildningsdag 22 och 23 jan 2013 »

Sagan om Mäster Skräddare och den lilla damen
Sång och nothäfte till sagan om Mäster Skräddare och den lilla damen
© 2019 Gitte musik och scenproduktion Logga in