Gitte

Veckans djur i Parken

Boaorm

Ös och klös och nya svängiga faktasånger om djur. Detta är ett spännande projekt som började i Malmö Folkets Park 2009 i samarbete med Barnens Scen i ett allsångsprogram för hela familjen på temat djur i parken. Frank Madsen på Terrariet och barnen på ponnygården Arken visade djuren och berättade om ormar, spindlar, krokodiler, hönor, hästar, kaniner medan jag skrev nya sånger och framförde dem på scen som allsånger. Detta resulterade i en CD-produktion: Veckans djur i Parken med tillhörande sång och faktahäfte, som nu blivit en stor succé.

En barn- och familjeföreställning har vuxit fram där jag sjunger och leder allsång tillsammans med musiker medan Frank, som visar djuren berättar spännande fakta om dem. Vi har nu spelat i Lund, Malmö, Skivarp, Perstorp, Helsingborg och Ystad. Vi har fått väldgt bra respons från både små och stora i publiken. Vi bjuder på en spännande stund med levande djur, svängig och rolig musik!

Så här skrev Linda i september 2016 om deras arbete med mina sånger om djur:

"Vår avdelning har deltagit i ett projekt i Malmö stad om pedagogisk dokumentation. Projektet hette "Magiska under" och vi har använt Gitte Pålssons cd-skivor om djur. Detta har varit helt fantastiskt och vi har upplevt en underbar respons från barnen 1-3 år. De kan idag sjunga de flesta av sångerna utantill och ber flera gånger om dagen att få lyssna på dessa, har även använt sångpåse till "Djuren i parken". Ser med glädje fram emot att få fortsätta arbeta med "magiska under" och sjunga och dansa! "   Med vänlig hälsning Linda Mellberg på avd 4, Galjonens förskola

CD-recension i Lärarnas Nyheter 28 maj 2012 »

Veckans djur i parkenVeckans djur i parken - nothäfte

Utgiven med bidrag från: Stiftelsen Längmanska kulturfonden
Marknadsförd med bidrag från:
Kulturrådet Logo

PdfInfoblad veckans djur

Orangutangsommar

Vi vill slå ett slag för de utrotningshotade djuren runt om i världen, främst orangutangen på Borneo och Sumatra. Vi vill gärna stödja WWF genom att föregå med got t exempel.
Här kan du bli orangutangfadder hos WWF »

Besök Frank och hans fantastiska terrarie i Malmö Folkets Park »

VideoVideo med Veckans Djur på Barnens scen Malmö 2012

© 2019 Gitte musik och scenproduktion Logga in