Gitte

Mallku och Lulli

Mallku och Lulli

Sagan om den stora kondoren och den lilla kolibrin

En berättande musikteater för förskola, lågstadiet och särskolan med KHALA UMA.


Den lilla kolibrin, Lulli ger sig ut på äventyr för att utmana den stora kondoren, Mallku, i en tävling vid Titikakasjön. Vem kommer först till Solen? Kondoren Mallku eller kolibrin Lulli? Titikakasjön ligger mellan Bolivia och Peru vid de höga bergen Anderna, där den musikaliska och spännande eskapaden försiggår.

Denna musikaliska föreställning innehåller två delar. I den första delen berättas en spännande saga suggestivt ackompanjerad med andinsk folkmusik. Barnen får skapa egna bilder och i sin egen fantasi gestalta sagan. I del två får barnen sjunga enkla sånger, röra sig och dansa till medryckande musik och indianska rytmer.

Föreställningen aktualiserar känslor och frågor om värdegrunder. Hur tar vi hand om Moder jord? På vilka sätt kan vi hjälpa varandra fast vi är olika? Föreställningen som berör jämställdhet och mångkultur erbjuder en mängd ämnen att tala om i hem, skola eller i förskolan.

Video"Mallku och Lulli" skolföreställnig

Video"Mallku och Lulli" sommarföreställning

Khala Uma spelar två varianter av Mallku och Lulli:

1) MALLKU OCH LULLI - En musiksaga för de minsta.

För barn 3-5 år och särskolan. Här bäddas sagan interaktivt in och varvas enkelt och lekfullt med sång, musik och rytmik. Barnen får dansa med kondoren och kolibrin, lära sig sjunga om Moder Jord och Fader Sol. De får även hälsa och räkna på indianernas eget språk - aymara.

Längd 40 min, 50 barn/föreställning.

2) MALLKU OCH LULLI - En musikteater för de lite äldre.

För barn 6-9 år och särskolan. En suggestiv musikupplevelse ackompanjerad av en spännande berättelse är fokus i denna föreställning. Som avslutning på musikteatern får barnen medverka aktivt i sång, musik och dans från Anderna.

Längd 50 minuter, 6-9 år 50 barn/föreställning.


Båda föreställningarna ges som familjeföreställning.

För att förbereda eller följa upp föreställningen finns boken "Sagan om den stora kondoren och den lilla kolibrin" som kan köpas efter varje föreställning eller via vår webbshop.

Mallku och Lulli spelas med tre medverkande i varje uppsättning:
Gitte Pålsson berättare, charrango, sång, dans
Cesar Salazar panflöjter, kena, siku, trummor
Allan Skrobe gitarr, mandola, sång (medverkar i Mallku och Lulli för 6-9 år)
Tania Salazar Pålsson sång, fiol, trummor (medverkar i föreställningen 3-5 år)

Med bidrag från:
Kulturrådet

Malmö Stad

© 2019 Gitte musik och scenproduktion Logga in